Láma Csöpel - Tantra és Dzogcsen - A 21 Tára gyakorlatai - DharmaKönyvek

Láma Csöpel - Tantra és Dzogcsen - A 21 Tára gyakorlatai

  • 2,800Ft
- VAGY -

Tantra és Dzogcsen - A 21 Tára gyakorlatai


Tára, a női Buddha, az odaadó tisztelet és a meditáció gyakorlatok tárgya a tibeti buddhizmus gyakorlói körében, legyenek akár férfiak akár nők, s éljenek bárhol a világon. Tára megszabadít a félelmektől, legyőzi a negatív érzelmeket, és minden lényt hozzásegít a megvilágosodás eléréséhez. A női szellemi bölcsesség forrásaként különleges lelki hatású. Valamennyi tibeti hagyományban olvassák azokat a verseket, amelyeken a könyvünkben tárgyalt magyarázatok alapulnak. A Tára számtalan aspektusán végzett  összpontosított, szemlélődő meditáció átalakítja a gyakorló tudatát azokká a megvilágosult tulajdonságokká és tudatállapotokká, melyeket Tára testesít meg.


Khencsen Palden Serab Rinpocse és fivére Khenpo Cevang Döngyal Rinpocse immár több mint huszonöt éve népszerű tanítók Nyugaton. Könyvünkben humorral és bölcsességgel magyarázzák Tára huszonegy köszöntésének gyakorlatát. A magyarázatok fokozatonként egyre finomabb szinteket érintenek – az alapvető tanításoktól a belső tantrák tanításain át a nagy teljesség (tib. dzogcsen) szintjéig. A Táráról szóló életteli történetekkel tarkított könyvben a szerzők elmagyarázzák a gyakorlás fizikai feltételeit, a tárgyalt szöveg külső és belső jelentéseit, és megoldással szolgálnak a gyakorlás során felmerülő esetleges nehézségekre.


„/Khencsen Palden Serab Rinpocse és Khenpo Cevang Döngyal Rinpocse/ megbecsülésre tettek szert a nyingma hagyományról való hatalmas tudásuk, valamint gyakorlati és világos tanítási stílusuk által.”


Buddhadharma magazin


Khencsen Palden Serab Rinpocse és Khenpo Cevang Döngyal Rinpocse az alapítói és vezetői a New York állambeli Padma Szamje Lingben működő Padmaszambhava Buddhista Központnak. A Központhoz több, mint húsz centrum tartozik az Egyesült Államok, Puerto Rico és Oroszország területén, valamint elvonulási központok és kolostorok az Egyesült Államokban és Indiában.


Teljes ár: 2 800,-Ft

Szerző: Khencsen Palden Serab Rinpocse és Khenpo Cevang Döngyal Rinpocse nyomán Láma Csöpel

Oldalszám: 212

Fedél: Karton

Kiadó: Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség

Megjelenés: 2011


Írjon véleményt a könyvről

Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!
Kapcsolodó könyvek(ek)